Sempoi Session & Sempoi Tour edit by TapauTV

IMG_6572
Sempoi Session is a homegrown event, developed by The Initiative. The concept is to kick-in more elements into a simple event through value-addition. Long gone the days that an event story ends at the end of a prize giving ceremony, Sempoi Session is the whole deal and the stories will last forever.

 

TapauTV has been so keen to cover our tour and competition. Here is the great edit by TapauTV.

 

 

Thanks a lot TapauTV for all the efforts.

www.tapau.tv

Zulkamal – Rider Of The Month

Name: Ahmad Zulkamal Ibrahim
Nickname: zul/kamal/zul kj/jool
Age: 33
Hometown: Petaling Jaya
Years of ridig:+-20 tahun
Sponsors: bergantung pada company kawan2 nak kasi ambik tak kasi no hal. TQ iwan kasi tshirt kayuhbmx. Hehe..


IMG_8058

 

Kita mulakan dengan soalan yang paling susah…… hurrmmm… apa khabar?
Assalamulaykum semua..
Fuhh soalan ni memang sangat susah dan mencabar minda untuk di jawab, tapi takpe saya cuba menjawabnya dengan tenang. Alhamdulillah syukur pada Ilahi saya masih dikurniakan kesihatan yang baik, moga semua diluar sana dalam keadaan sihat dan baik2 begitu juga Encik Iwan. Selamat pengantin baru!!!

 

Apa yang membuatkan kau start riding BMX?
Panjang kalau nak diceritakan ni, saya cuba singkatkan cerita ni. Dulu2 awal tahun 90’an takde basikal lain se”cool” basikal BMX ni. Semasa saya di darjah 3, arwah ayah saya telah membelikan saya sebijik basikal BMX (takde jenama) yang berharga RM80 complete bike pada saya dan itu la basikal bmx pertama ku. Dari basikal ni la saya bawa ronda2 dan jumpa kawan2 lain yang juga berbasikal BMX, start bikin2 dan modifikasi basikal BMX ku ni. Masa saya di tingkatan 1 pula, kat area rumah saya selalu ternampak sorang brother yang bernama Munawir riding flatland dan kali pertama saya tengok orang riding flatland selain daripada tu ride oldskool la. hampir setiap hari saya tengok dia riding, dia banyak memberi saya pendedahan dan info tentang BMX/Flatland ni dgn memberi tonton video2 dan magazine bmx. Start daripada sini la saya mula minatnya flatland ni dan mendalami lg tentang BMX dan flatland ni. Sehingga la kini saya masih lagi ride BMX…

Kenapa ride Flatland?
Entah la susah nak cakap pasal kenapa ride flatland ni. Ada org kata susah main flatland ni. Hanya orang2 yang riding flatland je yang tau dan paham. Bagi saya la flatland ni sangat menyeronokkan walaupon susah nak pelajarinya. Ia membuatkan seseorang rider tu berfikir sentiasa dan kreatif untuk menggayakan sesuatu trick dlm link. Lebih menyeronokkan lagi jika link yg dilakukan tu land atau pon trick yang tak disangka2 menjadi dengan sempurna. Perghh… Tak tau nak kata kepuasannya. Hanya seorang flatlander je yang tau. Mungkin sebab tu la saya ride flatland! Hehehe…

 

photo by Wantai

photo by Wantai

 

Aku tengok kau suka sangat mancing, ape yang bestnye mancing ni? 
Hahaha…. Sibuk je encik iwan tgk org suka mancing. Haha… Ye la asyik tgk bmx atau riding je bosan jugak kan kadang2 tu. Memancing ni salah satu hobi dan aktiviti saya yg lain. Apabila saya pegi memancing saya suka melihat dan menikmati  keindahan alam sekitar yg tenang selain daripada itu menantikan ikan mengena joran yg di pancing. Ia juga menguji kesabaran seseorang. Ramai jugak rider2 luar dan pro sukakan aktiviti mancing ni. Nak tau best ke tak jom gi mancing sama. Hahaha…

 

Selalu ke masuk competition memancing?
Tak la selalu sgt masuk comp mancing ni.  Kadang2 tu ada la kalau prize menarik. Saje seronok2.

 

Antara comp mancing dengan comp BMX, mane lagi best? haha
Hahaha…  Comp mancing yg bestnya prize yg ditawarkan menarik hadiah cash sehingga rm100,000 tu… Kalau bmx ni hadiah yg paling tinggi pon 2-3 ribu tapi yg seronoknya comp bmx ni bole berjumpa dgn rakan2 seperjuangan. Tu yg paling mahal. Hehe…

 

IMG_8105

 

Kau adalah antara otai BMX Flatland area Kelana Jaya (KJ) satu ketika dahulu. Boleh cerita sikit scene Flatland waktu tu?
Perghh kalau nak diceritakan dulu2 pertengahan 90’an kat KJ ni saja ada dlm bebelas2 rider, kedai basikal yg jual bike dan parts BMX paling canggih dan up tu date kat Malaysia zaman tu pon terletaka kat KJ jugak kedai KSH kat FAM, rider2 luar negara pon dtg beli kat kedai ni. Dulu2 spot say salalu riding kat area KJ tak menentu riding kadang2 depan rumah je, gelanggang basketbal, gelanggang batminton dan kalau hari minggu tu selalu kat taman tasik Kelana Jaya atau parking stadium Kelana Jaya riding dgn Rafik, Simon Chong & geng, Liyas, Tuan hj Amar, Med, Sub dan rider2 KJ yg lain dan lagi meriah kalau Zam Kenya (legend) & geng dtg ride yg folow dia 20-30 rider, mmg penuh la parking lot kat stadium KJ ni. Zaman tu mmg meriah dan kegemilangan la. Tp sayang semua tu tinggal kenangan dan jadi sejarah je sekarang. Hehe..

Tapi sekarang ni dah takde dah rider ride kat KJ tu. apa jadi eh?
Entah la kenapa semua ni terjadi. Mungkin jd rempit kot. Hehehe… Ye la masing2 dah meningkat dewasa mesti la ada haluan masing2, ada yang sambung study, kerja dan sibuk dgn hal masing2 dan kerana itu la dah takde sape ride kat KJ ni.

 

Kau sekarang dah pindah Taiping kan, kenapa pindah sana?
Ye saya sudah berhijrah ke taiping perak sekarang ni. Saja cuba berubah angin berhijrah ke tempat lain pula mencari rezeki. Lagi pon isteri saya bekerja di hospital Taiping.

 

Macam mana kehidupan ko kat sane?
Alhamdulillah kehidupan kat sini baik2 saja bersama isteri tercinta. Kat sini saya berniaga kecil2an je. Disini lebih santai berbanding kat kl yg sentiasa sibuk semak dan trafik jam memanjang. Haha.. Taiping ni mmg chill la. Hehe..

 

IMG_8124

 

Ada apa-apa plan untuk karier BMX anda tahun 2015 ni?
Planning tu mmg bermacam2 la kat pikiran ni tapi ia bergantung pada peluang yang ada la. Tp yang pasti adalah planning yang selalu bermain dalam pikiran ni adalah untuk memajukan lagi scene BMX Flatland kat Malaysia ni.

 

Scene flatland kat Malaysia ni dah banyak berubah sekarang ni kalau compare dengan awal tahun 2000. Kalau dulu kat Malaysia ni, boleh dikatakan rider flatland lebih ramai dari rider street/park. Tapi sekarang dah terbalik. Boleh bagi pendapat kenapa perkara ni terjadi?
Mungkin ini semua terjadi kerana kemudahan seperti park dah banyak dibina hampir di setiap negeri dan daerah. Mungkin ini lah salah satu sebab popularasi bmx park/street ni meningkat dan tumbuh bagaikan cendawan. Dan salah satu sebab mungkin trick2 park/street ni lebih mudah dipelajari berbanding trick flatland. Hehe..

 

Apa pendapat ko tentang arah tuju scene BMX Flatland kat Malaysia sekarang ni?
Ermm… Bukan saya yang boleh menentukan arah tuju scene Flatland Malaysia ni. Memang sekarang ni rider Flatland dah berkurangan berbanding dahulu. Ia bergantung pada rider2 tu sendiri la, bagaimana rider tu corakkan scene begitu la coraknya masa yang akan dtg. Apa yang bole kita lakukan untuk menarik minat orang untuk main flatland dan menjadi pelapis baru dlm flatland ni. Mungkin boleh create program masuk ke sekolah2 menarik minat budak2 main Flatland ni atau pun buat progam Flatland kat tmpt2 terbuka dan ramai orang untuk mempromosikan Flatland ni (mungkin). Bagi pendapat saya la untuk naikkan scene ni perlukan kerjasama dari semua rider la, harap semua rider tak kira rider otai ataupon pro sudi berkongsi la ilmu dan beri tunjuk ajar pada rider yang baru start riding. Ini sekadar pendapat saya la.
Saya doa dan berharap scene BMX Flatland Malaysia ni berkembang dan terus maju di masa yang akan datang ni. InsyaAllah.

IMG_8071

 

Apa pendapat ko bagi orang yang nak buat BMX ni as lifestyle je. Tak ride sampai hebat pon. Just kayuh-kayuh gitu je. Ok ke orang camtu dalam scene BMX ni?
Bagi pendapat saya la tak kisah pon dan tiada paksaan pon nak riding atau nak buat lifestyle kayuh2 je. Janji bmx!! Hahaha… Bagus juga kalau ada supporter sebegini baru la berwarna warni ceria scene dan industri BMX kat Malaysia ni.

 

Dulu kau tiap2 tahun akan ikut Le Tour De Langkawi (LTDL) dan Jelajah Malaysia kan. Ape yang kau dan team ko buat ikut tour tu? 
Saya mulanya ikut Le Tour De Langkawi ni sejak 2005-2013. Tahun 2005-2007. Saya ikut LTDL ni untuk buat demo saja dgn Mat Dagu dan street rider Melaka untuk memeriahkan side event LTDL.
Pada tahun 2008, saya diberi peluang oleh bos side event LTDL bro Zulkarnain Shah untuk menguruskan demo bmx team yang ditaja oleh Milo dan diberi nama ‘Milo Extreme Team’ sepanjang LTDL berlangsung. Milo Extreme Team terdiri daripada 14 org 3 rider flat dan 3 rider stunt yang lain sebagai krew dan rider tambahan (ramai sgt kalau nak sebut semua nama). Team kami akan buat show di setiap karnival penamat pelumbaan LTDL ni.
Tugas saya adalah menguruskan tapak kanival dan juga team memastikan demo berjalan lancar, kebajikan, keselamatan, kesihatan seluruh Milo Extreme Team sepanjang event LTDL ni berlangsung. Lepas je event LTDL ni pandai2 jaga diri masing2. Hahaha…

 

Kenapa sekarang dah takde eh?
Start tahun 2014 milo tidak lagi sponsor utk LTDL ni jadi Milo Extreme Team pon takde la lagi buat demo :( Hahaha…

 

Macam mana pengalaman ikut Le Tour De Langkawi tu?
Macam2 pengalaman suka dan duka ikut event LTDL ni setiap tahun. Ada rider yang tengah sakit alat kelamin pon sanggup nak folow gak event ni (tak tau la ape yang best) hahha…  Yang best ikut event ni hari2 berjalan, kejar masa, setup dan demo tempat dan negeri berlainan. Lain tempat lain pengalamannya, pepatah melayu mengatakan ‘jauh perjalanan luas pemandangan’.
Setiap hari mengadap crowd berlainan, yang paling best kalau demo kat kawasan pedalaman crowd yang sangat2 teruja dengan show yang dipersembahkan.
Dalam perjalanan sepanjang event tak payah la nak cite perangai rider2 dan krew2 semua hampir 2 minggu hidup bersama baik buruk perangai semua terkeluar macam2 ragam. Hahahhahaha…. Tapi yang pasti pengalaman sepanjang event LTDL ni memang indah2 belaka dan tak boleh dilupakan, biarkan ia menjadi kenangan. Hehehehe….

 

IMG_8150

 

Bagi pendapat kau, boleh ke hidup dengan hanya main BMX ni kat Malaysia ni?
Tak mustahil kalau rider nak cari makan melalui industri BMX kat Malaysia ni, tapi kena ada daya usaha dan disiplin yang sangat tinggi untuk mambangunkan industri bmx ni dan capai matlamat. Apabila industri BMX di Malaysia ni maju pasti ada banyak permintaan dan dari situ berbagai cabang/peluang perniagaan boleh dilakuan melalui BMX ni dan perlu kreatif untuk memasarkannya. Ia bergantung juga pada individu atau rider itu sendiri merebut peluang yang ada. Dimana ada kemahuan pasti ada jalannya.

 

Apa pendapat kau dengan scene OSBMX yang semakin naik sekarang ni?
Takde oldskool takde la newskool. Tersagat la bagus untuk perkembangan industri BMX kat Malaysia ni, walaupon sesetengah golongan hanya la collector tidak riding. Yang bestnya brand2 bmx yang dah lama pupus hidup kembali, rider2 lama kembali collect dan start riding balik. Cuma yang tak best harga bike dan parts lama ni jadi melambung tinggi la. Ape2 pon Hidup BMX dan terus hidup tidak makan di zaman.

 

Style ke trick yang penting?
Saya lebih suka melihat pada style kerana style melambangkan gaya tersendiri seseorang rider itu. Trick mungkin semua rider bole melakukannya sama, tapi dengan style tersendiri saja membezakan trick yang dilakukan itu menjadikan lebih menarik dengan style tersendiri.

 

Kalau ada rider-rider baru nak start ride flatland ni, kat mana diorang boleh belajar main?
Zaman sekarang yang serba canggih ni tersangat la mudah nak belajar click je kat youtube, vimeo ke bersepah video basic flatland ni. Ataupun bole add atau msg kat Facebook boleh tanya dan setting riding sama dan mintak tunjuk ajar.

 

Top 3 BMX videos?
Chenga flatland made easy
Diversion
japan video (tak igt nama)

 

Top 3 movies?
Layan je ape2 movie yg best

 

Top 3 flatland spot?
PJ Parking
KLCC
Taman Tasik Taiping

 

Top 3 BMX brand?
Quamen
Junglerider
Khe

 

IMG_8160

 

Ok thanks Zulkamal, ada kata-kata terakhir?
Terima kasih kepada Iwan Kayuhbmx kerna sudi interview saya ni. Kepada semua rider BMX tak kira la flatland, stunt, racing, rider lama, rider baru, osbmx janji basikal bmx dan bmx supporter, teruskan la usaha anda semua support sukan bmx demi majukan dan naikkan scene BMX Malaysia ni. Maju lah BMX untuk semua! Hidup BMX!!! Selamat pengantin baru Iwan Kayuhbmx!!! Assalamualaikum.

 

CAR FREE DAY – JUN 2015 

  

Inconjunction with car free day Kuala Lumpur, bmx street and flatland competition will be held at the event. The event will start at 8 am. Don’t be late and miss the event. 

Sempoi session photos

We had joy~  we had fun~  we had seasons in the sunn~
But the hills~  that we climbed were just seasons out of time ~

IMG_4599

 

IMG_6176 copy

 

IMG_4618

 

IMG_4939

 

IMG_6321

 

IMG_6349

 

IMG_4617

 

IMG_6275

 

IMG_6283

 

IMG_6225

 

IMG_6232

 

IMG_6505

 

IMG_4671

 

IMG_6572

 

 

IMG_4568 IMG_4585 IMG_4582 IMG_4605 IMG_4608 IMG_4606 IMG_4613 IMG_4615 IMG_4616 IMG_4617 IMG_4621 IMG_4624 IMG_4625 IMG_4627 IMG_4630 IMG_4701 IMG_4712 IMG_4610 IMG_4612 IMG_4752 IMG_4806 IMG_4783 IMG_4759 IMG_4753 IMG_4811 IMG_4855 IMG_4871 IMG_4887 IMG_4896 IMG_4901 IMG_4920 IMG_4926 IMG_4936 IMG_4941 (1) IMG_4944 (1) IMG_4945 (1) IMG_4946 (1) IMG_4952 IMG_4954 IMG_4958 IMG_4964 IMG_4967 IMG_5471 IMG_5468 IMG_5466 IMG_5462 IMG_5461 IMG_5500 IMG_6201 IMG_6208 IMG_6219 IMG_6221 IMG_6224 IMG_6225 IMG_6275 IMG_6273 IMG_6254 IMG_6375 IMG_6349 IMG_6346 IMG_6338 IMG_6337 IMG_6321 IMG_6305 IMG_6290 IMG_6283 IMG_6281 IMG_6539 IMG_6493 IMG_6608 IMG_6664 IMG_6665  IMG_6685 IMG_6714 IMG_6726 IMG_6671 IMG_6736 IMG_6787 IMG_6767 IMG_6738

 

 

 

 

Sempoi Session Results

IMG_4946

 

IMG_4896

 

IMG_4938

 

Congratulation to Thailand riders who taken 1st and 2nd place at Sempoi Session BMX Street competition last weekend. Both of them showed a high level of riding compared to Malaysian level. Good exposure for our riders, and we hope that this can motivate our riders to be like them.

Sempoi Session end with a very good vibe to our riders. Great competition, good street riding level and the most important is everybody really had fun in the event.

We would like to thanks Yayasan Sultanah Bahiyah (YSB) for making Sempoi Session a reality. Thanks to RedbullMY for being a great supporter since day 1. Thanks to TapauTV for helping us on the video content. Thanks to all the sponsors, without you the event might be successful. And last but not least, thanks to all riders who came to support, compete and to be part of Sempoi Session. Not forgetting to those BMX Flatlanders who came and support the event even though BMX Flatland category didn’t included in Sempoi Session (yet). Everybody looking forward for the next Sempoi Session.

We will keep you updated.

 

sempoi session bmx final result

 

sempoi session bmx prelim result

* Twenty Inch Cup will be counted until 12th place since 1st and 2nd place won by Thailand riders.

 

 

ART OF SPEED 2015

  

This year Art Of Speed will have BMX competition. Top 10 riders will receive points for the TWENTY INCH CUP. Bmx comp is on Sunday. See you there. 

The Malaysian Old School BMX Gathering 2015 photos

IMG_4422

It was a history. its the biggest OSBMX gathering had been made in Malaysia. The turn up was massive! Around 200-300 OSBMX lovers came over from all over Malaysia was there at Arena Skatepark PJ to be part of the biggest OSBMX gathering.

There were some activities in the gathering such as “nice bike competition”, “survivor bike competition” and some more, and the best and most awaited would be the freestyle competition. Congratulation to Zulkamal for winning the freestyle competition. Our rider, Sunny won 3rd place. Not bad. LOL.

IMG_4202

They end the event with “fun ride” program, which is all the riders cycle from Arena Skatepark make one round in the Petaling Jaya town and come back to the skatepark.

But the most important thing is, everybody enjoy and had fun at the event.

 

IMG_4305

 

The event was a huge success. Congratulations to the organiser from Kayuhbmx. We hope to see a bigger one next year.

#kipidap

 

IMG_4455

 

IMG_3669 IMG_3723  IMG_3720 IMG_3719 IMG_3718 IMG_3714 IMG_3712 IMG_3701 IMG_3698 IMG_3689 IMG_3682 IMG_3680 IMG_3725IMG_3837IMG_3832IMG_3828IMG_3826IMG_3825IMG_3814IMG_3810IMG_3809IMG_3806IMG_3795IMG_3784IMG_3776 IMG_3767 IMG_3757 IMG_3750IMG_3748 IMG_3733IMG_3728 IMG_3844 IMG_4168 IMG_4158 IMG_4156 IMG_4153 IMG_4145 IMG_4142  IMG_4129 IMG_4127 IMG_4125 IMG_4113 IMG_4106 IMG_4101 IMG_4092 IMG_4087 IMG_4054 IMG_4047 IMG_4042-2 IMG_4035  IMG_4034-2 IMG_4029 IMG_4024 IMG_4015 IMG_4014 IMG_4010 IMG_4002 IMG_3983 IMG_3966 IMG_3960 IMG_3954 IMG_3947 IMG_3944 IMG_3938 IMG_3932 IMG_3929 IMG_3921 IMG_3918 IMG_3900 IMG_3893 IMG_3890 IMG_3882 IMG_3878 IMG_3871 IMG_3862 IMG_3853 IMG_3851 IMG_3848 IMG_4169 IMG_4294 IMG_4283 IMG_4270 IMG_4257 IMG_4254 IMG_4251 IMG_4237 IMG_4234 IMG_4232 IMG_4221 IMG_4215 IMG_4211 IMG_4201 IMG_4192 IMG_4191 IMG_4190 IMG_4183 IMG_4180 IMG_4300 IMG_4312 IMG_4310 IMG_4309 IMG_4308 IMG_4306 IMG_4303 IMG_4302 IMG_4317 IMG_4325 IMG_4329 IMG_4332 IMG_4368 IMG_4362 IMG_4358 IMG_4354 IMG_4346 IMG_4342 IMG_4337 IMG_4383 IMG_4387 IMG_4445 IMG_4440 IMG_4438 IMG_4434 IMG_4431 IMG_4400 IMG_4395 IMG_4392 IMG_4391 IMG_4446 IMG_4563 IMG_4561 IMG_4558 IMG_4555 IMG_4553 IMG_4551 IMG_4548 IMG_4546 IMG_4543 IMG_4540 IMG_4538 IMG_4536 IMG_4531 IMG_4529 IMG_4527 IMG_4525 IMG_4522 IMG_4519 IMG_4515 IMG_4511 IMG_4509 IMG_4505 IMG_4503 IMG_4500 IMG_4497 IMG_4495 IMG_4492 IMG_4488 IMG_4484 IMG_4479 IMG_4475 IMG_4473 IMG_4470 IMG_4468 IMG_4466 IMG_4464 IMG_4462 IMG_4460 IMG_4459 IMG_4449

Festival Belia Putrajaya 2nd day result & photos

The final competition was on fire today. Every riders showed their best to be the champion. Congratulations to Syafiq for winning the street competition and to Apit Alor Star for being the champion for BMX flatland category.

IMG_3608

IMG_3651

IMG_3597 IMG_3599 IMG_3646 IMG_3642 IMG_3637 IMG_3635 IMG_3631 IMG_3628 IMG_3626 IMG_3619 IMG_3611 IMG_3605 IMG_3603

festival belia bmx final result

 

festival belia bmx final result flatland

Imran Ibrahim – Rider Of The Month

IMG_3411

Name: Muhammad Imran Bin Ibrahim nama di beri
Nickname: IMRAN IBRAHIM
Age: baru 21 year old doee and single
Hometown: Berasal dari Kuantan, Pahang
Years of riding: Pejam celik pejam celik, dah 4 tahun dah riding BMX ni .alhamdulillah.

IMG_3390

OK, kita mulakan dengan soalan yang paling susah…… hurrmmm… camne nak tanye ni eh….. emmm.. ok lah… apa khabar?
Sihat alhamdulillah..

Ko suke ride Park or street? Kenapa?
Aku suka ride dua2 park dgn street .. sebab kalau dekat park aku dapat rasa nikmat fly dgn bmx setinggi helang beterbangan. Bila dia street spot , aku dapat belajar mencari line2 baru untuk memantapkan permainan aku mengendalikan bmx .puiii

Park kegemaran kau kat Malaysia ni?
Buat masa ini park kegemaran aku dkt malaysia . KIARA PARK & PARK DKT KEDAH apo namo tah tempat tu..

Ramai ke rider BMX kat Kuantan tu?
Rider dkt kampung aku dalam 15 rider sahaja . Tapi yang aktif riding dalam 8 orang…

Biasanya korang ride kat mana?
Kita orang biasa ride dekat park kuantan je doe … nak street tapi dkt kuantan takde spot yang tiptop … sbb tu kita orang tak power mcm duck2 KL… hahaha

IMG_3427 copya

Trick apa yang kau suka buat?
Trick yang aku suka buat dkt park 360 no hander . Dkt street spot pulak hard 180 …..

Apa pencapaian kau yang paling besar dalam BMX ni?
Ermmmm .pencapaian? … tak tahu laaaa … aku rasa … 2013 aku pernah dapat 1place for beginner nama event street life rasanya location sk8park shah alam .. 1place at pcp for biginer … btw itu semua tak penting doe . Yang penting . Selama aku riding bmx aku happy sbb dapat kenal and jadi kawan dgn rider2 di malaysia … alhamdulillah semua rider2 malaysia friendly …

Macam mana ko rasa boleh naikkan scene BMX kat kuantan ni?
Aku rasa scene BNX boleh naik dekat kuantan ni tak lama lagi dengan adakan competition setiap tahun

IMG_3407

Kita tau yang selain riding BMX, kau main MTB jugak kan. Boleh ceritakan sikit pasal tu?
MTB،….????? .. sebenarnya aku start main MTB Downhill umur 15 tahun . Lepas tu aku stop.. aku try main skateboard sbb diracun oleh sepupu aku . Aku main suka2 je dalam masa 3tahun, bila main skateboard aku pergi ke skatepark . Dan bermula dari tu lah lihat rider2 lama kuantan beraksi … 2011 aku mula berjinak dgn bmx cap ayam 16kg … 1tahun kemudia baru lah aku mula cari barang bmx stunt di #KayuhBmx .Berbalik kepada MTB downhill semula … aku just dapat sponsor dari local kawan aku KoyaClothing . Dia hanya support duit register sahaja. Makan transport pandai2 lah aku settle

 

11121041_986331174751176_2088944824_n

 

So mana ko lebih suka, MTB atau BMX?
Aku suka main dua2 … MTB downhill dan BMX stunt .. kedua2 sukan ni memberi aku keseronokkan .. harapan aku. Aku nak naikkan MTB Downhill dan BMX stunt di Kuantan..

Selain tu, aku tau ko ade main benda lain jugak. Baik cakap. Hahaha!
DAMN!!! .. roller blader a.k.a inline tu aku main dkt minit spot je . Contoh tempat skateboarder kuantan street depan kedai BAGAskateshop … #AmSupported

IMG_3439

Ko tak pernah join competition BMX race jugak kan kat Selayang. Macam mane, best ke race tu?
HAHAHAHAHAAA .yes aku ada join Race BMX RACING dekat Selayang. Btw tu first time aku join BMX racing bullshit doe , tak rasa kaki. Btw time tu aku support rider bmx racing dari kuantan … kebertulan idola BMX stunt aku ada sekali .. Boy Sarawak and Saiful Arip …

Rimmagang tu ape bende eh?
RIMMAGANG tu apa?? .. rimmagang tu Local brand yang di handle oleh rider bmx kuantan jugak .Kecik Gnome .. .. rimmagang ada sponsor aku jugak mcm Koyaclothing ..

Ko plan nak main BMX ni sampai jadi pro, atau just suka-suka je?
Kalau panjang umur. Aku akan teruskan main bmx sampai Harry main kenal aku.

Bagi pendapat kau, competition BMX tu penting ke tak?
Competition BMX sangat penting bagi aku . Tapi aku takde transport nak join sebab competition biasa buat luar negeri

IMG_3399

Ok thanks Imran, ada kata-kata terakhir?
Kata2 terakhir … terima kasih kepada semua kawan2 dan family yang support aku .aku harap sukan extreme BMX dan lain dapat sambutan seperti di luar negara yang lain … majulah sukan untuk negara . Peace yoo

IMG_3447