The Malaysian Old School BMX Gathering 2015 photos

IMG_4422

It was a history. its the biggest OSBMX gathering had been made in Malaysia. The turn up was massive! Around 200-300 OSBMX lovers came over from all over Malaysia was there at Arena Skatepark PJ to be part of the biggest OSBMX gathering.

There were some activities in the gathering such as “nice bike competition”, “survivor bike competition” and some more, and the best and most awaited would be the freestyle competition. Congratulation to Zulkamal for winning the freestyle competition. Our rider, Sunny won 3rd place. Not bad. LOL.

IMG_4202

They end the event with “fun ride” program, which is all the riders cycle from Arena Skatepark make one round in the Petaling Jaya town and come back to the skatepark.

But the most important thing is, everybody enjoy and had fun at the event.

 

IMG_4305

 

The event was a huge success. Congratulations to the organiser from Kayuhbmx. We hope to see a bigger one next year.

#kipidap

 

IMG_4455

 

IMG_3669 IMG_3723  IMG_3720 IMG_3719 IMG_3718 IMG_3714 IMG_3712 IMG_3701 IMG_3698 IMG_3689 IMG_3682 IMG_3680 IMG_3725IMG_3837IMG_3832IMG_3828IMG_3826IMG_3825IMG_3814IMG_3810IMG_3809IMG_3806IMG_3795IMG_3784IMG_3776 IMG_3767 IMG_3757 IMG_3750IMG_3748 IMG_3733IMG_3728 IMG_3844 IMG_4168 IMG_4158 IMG_4156 IMG_4153 IMG_4145 IMG_4142  IMG_4129 IMG_4127 IMG_4125 IMG_4113 IMG_4106 IMG_4101 IMG_4092 IMG_4087 IMG_4054 IMG_4047 IMG_4042-2 IMG_4035  IMG_4034-2 IMG_4029 IMG_4024 IMG_4015 IMG_4014 IMG_4010 IMG_4002 IMG_3983 IMG_3966 IMG_3960 IMG_3954 IMG_3947 IMG_3944 IMG_3938 IMG_3932 IMG_3929 IMG_3921 IMG_3918 IMG_3900 IMG_3893 IMG_3890 IMG_3882 IMG_3878 IMG_3871 IMG_3862 IMG_3853 IMG_3851 IMG_3848 IMG_4169 IMG_4294 IMG_4283 IMG_4270 IMG_4257 IMG_4254 IMG_4251 IMG_4237 IMG_4234 IMG_4232 IMG_4221 IMG_4215 IMG_4211 IMG_4201 IMG_4192 IMG_4191 IMG_4190 IMG_4183 IMG_4180 IMG_4300 IMG_4312 IMG_4310 IMG_4309 IMG_4308 IMG_4306 IMG_4303 IMG_4302 IMG_4317 IMG_4325 IMG_4329 IMG_4332 IMG_4368 IMG_4362 IMG_4358 IMG_4354 IMG_4346 IMG_4342 IMG_4337 IMG_4383 IMG_4387 IMG_4445 IMG_4440 IMG_4438 IMG_4434 IMG_4431 IMG_4400 IMG_4395 IMG_4392 IMG_4391 IMG_4446 IMG_4563 IMG_4561 IMG_4558 IMG_4555 IMG_4553 IMG_4551 IMG_4548 IMG_4546 IMG_4543 IMG_4540 IMG_4538 IMG_4536 IMG_4531 IMG_4529 IMG_4527 IMG_4525 IMG_4522 IMG_4519 IMG_4515 IMG_4511 IMG_4509 IMG_4505 IMG_4503 IMG_4500 IMG_4497 IMG_4495 IMG_4492 IMG_4488 IMG_4484 IMG_4479 IMG_4475 IMG_4473 IMG_4470 IMG_4468 IMG_4466 IMG_4464 IMG_4462 IMG_4460 IMG_4459 IMG_4449

Festival Belia Putrajaya 2nd day result & photos

The final competition was on fire today. Every riders showed their best to be the champion. Congratulations to Syafiq for winning the street competition and to Apit Alor Star for being the champion for BMX flatland category.

IMG_3608

IMG_3651

IMG_3597 IMG_3599 IMG_3646 IMG_3642 IMG_3637 IMG_3635 IMG_3631 IMG_3628 IMG_3626 IMG_3619 IMG_3611 IMG_3605 IMG_3603

festival belia bmx final result

 

festival belia bmx final result flatland

Imran Ibrahim – Rider Of The Month

IMG_3411

Name: Muhammad Imran Bin Ibrahim nama di beri
Nickname: IMRAN IBRAHIM
Age: baru 21 year old doee and single
Hometown: Berasal dari Kuantan, Pahang
Years of riding: Pejam celik pejam celik, dah 4 tahun dah riding BMX ni .alhamdulillah.

IMG_3390

OK, kita mulakan dengan soalan yang paling susah…… hurrmmm… camne nak tanye ni eh….. emmm.. ok lah… apa khabar?
Sihat alhamdulillah..

Ko suke ride Park or street? Kenapa?
Aku suka ride dua2 park dgn street .. sebab kalau dekat park aku dapat rasa nikmat fly dgn bmx setinggi helang beterbangan. Bila dia street spot , aku dapat belajar mencari line2 baru untuk memantapkan permainan aku mengendalikan bmx .puiii

Park kegemaran kau kat Malaysia ni?
Buat masa ini park kegemaran aku dkt malaysia . KIARA PARK & PARK DKT KEDAH apo namo tah tempat tu..

Ramai ke rider BMX kat Kuantan tu?
Rider dkt kampung aku dalam 15 rider sahaja . Tapi yang aktif riding dalam 8 orang…

Biasanya korang ride kat mana?
Kita orang biasa ride dekat park kuantan je doe … nak street tapi dkt kuantan takde spot yang tiptop … sbb tu kita orang tak power mcm duck2 KL… hahaha

IMG_3427 copya

Trick apa yang kau suka buat?
Trick yang aku suka buat dkt park 360 no hander . Dkt street spot pulak hard 180 …..

Apa pencapaian kau yang paling besar dalam BMX ni?
Ermmmm .pencapaian? … tak tahu laaaa … aku rasa … 2013 aku pernah dapat 1place for beginner nama event street life rasanya location sk8park shah alam .. 1place at pcp for biginer … btw itu semua tak penting doe . Yang penting . Selama aku riding bmx aku happy sbb dapat kenal and jadi kawan dgn rider2 di malaysia … alhamdulillah semua rider2 malaysia friendly …

Macam mana ko rasa boleh naikkan scene BMX kat kuantan ni?
Aku rasa scene BNX boleh naik dekat kuantan ni tak lama lagi dengan adakan competition setiap tahun

IMG_3407

Kita tau yang selain riding BMX, kau main MTB jugak kan. Boleh ceritakan sikit pasal tu?
MTB،….????? .. sebenarnya aku start main MTB Downhill umur 15 tahun . Lepas tu aku stop.. aku try main skateboard sbb diracun oleh sepupu aku . Aku main suka2 je dalam masa 3tahun, bila main skateboard aku pergi ke skatepark . Dan bermula dari tu lah lihat rider2 lama kuantan beraksi … 2011 aku mula berjinak dgn bmx cap ayam 16kg … 1tahun kemudia baru lah aku mula cari barang bmx stunt di #KayuhBmx .Berbalik kepada MTB downhill semula … aku just dapat sponsor dari local kawan aku KoyaClothing . Dia hanya support duit register sahaja. Makan transport pandai2 lah aku settle

 

11121041_986331174751176_2088944824_n

 

So mana ko lebih suka, MTB atau BMX?
Aku suka main dua2 … MTB downhill dan BMX stunt .. kedua2 sukan ni memberi aku keseronokkan .. harapan aku. Aku nak naikkan MTB Downhill dan BMX stunt di Kuantan..

Selain tu, aku tau ko ade main benda lain jugak. Baik cakap. Hahaha!
DAMN!!! .. roller blader a.k.a inline tu aku main dkt minit spot je . Contoh tempat skateboarder kuantan street depan kedai BAGAskateshop … #AmSupported

IMG_3439

Ko tak pernah join competition BMX race jugak kan kat Selayang. Macam mane, best ke race tu?
HAHAHAHAHAAA .yes aku ada join Race BMX RACING dekat Selayang. Btw tu first time aku join BMX racing bullshit doe , tak rasa kaki. Btw time tu aku support rider bmx racing dari kuantan … kebertulan idola BMX stunt aku ada sekali .. Boy Sarawak and Saiful Arip …

Rimmagang tu ape bende eh?
RIMMAGANG tu apa?? .. rimmagang tu Local brand yang di handle oleh rider bmx kuantan jugak .Kecik Gnome .. .. rimmagang ada sponsor aku jugak mcm Koyaclothing ..

Ko plan nak main BMX ni sampai jadi pro, atau just suka-suka je?
Kalau panjang umur. Aku akan teruskan main bmx sampai Harry main kenal aku.

Bagi pendapat kau, competition BMX tu penting ke tak?
Competition BMX sangat penting bagi aku . Tapi aku takde transport nak join sebab competition biasa buat luar negeri

IMG_3399

Ok thanks Imran, ada kata-kata terakhir?
Kata2 terakhir … terima kasih kepada semua kawan2 dan family yang support aku .aku harap sukan extreme BMX dan lain dapat sambutan seperti di luar negara yang lain … majulah sukan untuk negara . Peace yoo

IMG_3447

 

 

 

Sempoi Session

sempoisession poster final 2

 

In conjunction with Karnival Hari Penyayang 2015 organized by Yayasan Sultanah Bahiyah , we are having Sempoi Session as part of the carnival! Sempoi Session is a homegrown event, developed by The Initiative. The concept is to kick-in more elements into a simple event through value-addition. Long gone the days that an event story ends at the end of a prize giving ceremony, Sempoi Session is the whole deal and the stories will last forever. Come and experience an action sports contest as Sempoi as it can be. Happening at Alor Setar, 29 & 30 May 2015

Log on to www.sempoisession.com

 

 

BMX – Days Without Regret

 

Riding session with young talent – Aan Begin, Ammar Shukri and Hakim.

Its good to see their effort on making this video. We need more riders like this.

KEJOHANAN SUKAN EKSTREM MELAKA

 
Sorry to inform that the event had to delay to 15/5/15 – 17/5/15. So be ready for the event Malaysia. Here is the schedule so that you can set your time to come to MELAKA for this event. Sorry for the delay. 

Friday – 15 Mei 2015 ( Free practice session for All )

3.00 pm – 6.00 pm Practice Session(mix)

6.00 pm – 8.00 pm Break

8.00 pm – 10.00 pm Practice Session(mix)
Saturday – 16 Mei 2015 Day 1

8.00 am – 10.00 am Registration 

10.00 am – 10.30 am Skateboard Practice

10.30 am – 11.30 am Skateboard Run 1

11.30 am – 12.00 pm Bmx Practice

12.00 pm – 1.00 pm Bmx Run 1

1.00 pm – 1.30 pm Inline Practice

1.30 pm – 2.30 pm Inline Run 1

2.30 pm – 3.30 pm Skateboard Top 10 Final

3.30 pm – 4.30 pm Bmx Top 10 Final

5.00 pm – 5.30 pm Inline Top 10 Final

5.30 pm – 6.00 pm Prize Ceremony Day 
Sunday – 17 Mei 2015 Day 2

8.00 am – 10.00 am Registration 

10.00 am – 10.30 am Skateboard Practice

10.30 am – 11.30 am Skateboard Game Of Skate

11.30 am – 12.00 pm Bmx Practice

12.00 pm – 1.00 pm Bmx Game Of Bike

1.00 pm – 1.30 pm Inline Practice

1.30 pm – 2.30 pm Inline Game of Blade 

2.30 pm – 3.30 pm Skateboard High Ollie

3.30 pm – 4.30 pm Bmx Bunny Hop

5.00 pm – 5.30 pm Inline High Jump

5.30 pm – 6.00 pm Prize Ceromony Day 2

Negeri Sembilan Extreme Competition

negeri sembilan extreme competition kayuhbmx

A BMX competition at a beach area is something to look forward for all BMX riders.

So don’t miss this great event happening at Port Dickson!

Another competition to collect Twenty Inch Cup ranking point.

 

 

10 May 2015

Batu 1, Port Dickson, Negeri Sembilan

Prizes to be won, RM500, RM300 and RM100