A Day With Sunny

 

A day in life with Sunny video project with Sony Malaysia to promote the new Sony Action Cam HDR-AZ1VR.


The Sony Action Cam Mini HDR-AZ1 is smaller and lighter than many competitors; it has excellent video quality with solid electronic image stabilization; the live-view remote lets you wirelessly preview, review and change settings, and has GPS; it has a splashproof body and a removable, rechargeable battery; the included tripod mount gives you plenty of accessory choice.

Kayuhbmx Collection 2015 Part 1

The latest collections from Kayuhbmx.

Get it at The Curb BMX shop or contact 0126841441 / [email protected]

 

lookbook 1

 

lookbook 2

lookbook 3

lookbook 4

lookbook 5

lookbook 6

lookbook 7

lookbook 8

lookbook 9

lookbook 10

KEJOHANAN SUKAN EKSTREM MELAKA  



BMX Stunt/Skateboard/Inline

1st RM600 + Hamper+Goodies from sponsors

2nd RM400 + Hamper+Goodies from sponsors

3rd RM200 + Hamper+Goodies from sponsors

4th RM100 + Hamper+Goodies from sponsors

5th RM50 + Hamper+Goodies from sponsors

Bunny Hop/High Ollie/High Jump

1st RM 200 + Hamper+Goodies from sponsors

2nd RM 100+ Hamper+Goodies from sponsors

3rd RM 50 + Hamper+Goodies from sponsors

4th Hamper+Goodies from sponsors

5th Hamper+Goodies from sponsors

WHEELS4NOOBIES

11072210_10155402236385301_365878325_n

 

On d 12th of April Picnic At The Park (#PITP) are organising an event called WHEELS4NOOBIES at Mont Kiara Skatepark. They would like to invite any bmx enthusiast to join the event and show off your skill.

Wheels for Noobies is for those who never got around to learn what it is like to ride bicycles, skateboards, roller blades or anything on wheels (cars don’t count guys!) Their aim is to create a fun environment where us newbies get to learn at our own pace, surrounded by people who are just like us! There will be a lot of wheels around on that day, and being Malaysians, a lot of food too ;)
Besides than that, They are also bringing some special guests, underprivileged and the refugee children of Rohingyas from Baitul Hidayah and Madrasah Hashimiyyah. PITP hope that everybody could share the fun with these beautiful kids, so join in the fun!

The folks at #PITP are a bunch of friends that enjoys doing fun-filled events catered to medically challenged and underprivileged children. As such, all of their events are graciously sponsored by the public and companies. Food will be on pot-luck basis, so do email them at [email protected], if you are interested to chip in in terms of food/ goodie bags for the beneficiaries (Baitul Hidayah’s children)/ anything else under the sun :)
Entry for the event is FOC, but do reserve your place fast as it is pretty limited!

Register here!
https://www.eventbrite.com/e/wheels-for-noobies-tickets-16134552882

Rider Of The Month – Mat Dagu

IMG_7889

 

Name: Ahmad Shaiful Azis
Nickname: Mat Dagu
Age: 36
Hometown: Kuala Kangsar, Perak
Years of riding: 22
Sponsors: Vans, Jungle Rider, 20 Inch Circle, MDG

 

IMG_7851

 

Siapa yang bagi nama Mat Dagu tu?
Sebelum sekolah dekat Sungai Petani saya sekolah dekat Sekolah Menengah Padang Tembak Kuala Lumpur, nama masa dekat KL lain, orang panggil saya Shaiful. Bila berpindah ke Kedah pada tahun 1993, baru wujud nama Mat Dagu tu dan ia datang dari kawan baru saya kalau tak silap Arif nama dia di Sekolah Menengah Bakar Arang Sungai Petani. Katanya kerana dagu saya unik dan sedikit panjang dari orang lain jadi dia namakan saya Mat Dagu pasal ramai juga yang nama sama Shaiful dan Ahmad. Maka kawan yang lain pun mula la gunakan gelaran tu. Tetapi dalam scene bmx dahulu semasa lewat 90an ramai juga yang menggelarkan saya Mat SP. Tapi setelah masuk era y2k Mat Dagu lebih banyak digunakan. Ada byk juga nama gelaran saya yg lain seperti Ahmad, Shaiful, Poi, Matt Dag, Mit daga, MDG.

 

Apa yang membuatkan anda start riding BMX?
Bermula pada tahun 1992 dimana abang saya Shalby telah custom sebiji basikal untuk saya, masa tu masih di KL. Walaupun ia bukan Kuwahara original tetapi saya menghargainya kerana ia lah permulaan perjalanan saya ke peringkat yang belum bertemu hujungnya. Walaupun abang saya tak banyak trick semasa tu tapi ia bagaikan satu suntikan semangat untuk saya terus ingin mencuba mengembangkan kemahiran. Kami terpisah kerana Shalby harus duduk di KL sehingga habis SPM dan saya pula ikut keluarga pindah ke Kedah. Semasa di Kedah, saya fikir tak ramai yang menggilai bmx ni pasal dekat kawasan saya pindah tu tak banyak bmx tetapi jangkaan saya meleset, rupanya Sungai Petani ni memang lubuk Bmx dari dahulu lagi. Apabila berjumpa makin ramai rider, ia menjadikan saya lebih bersemangat untuk terus menceburi bidang ini.

 

Kenapa ride flatland?
Dahulu saya bukan sahaja ride flatland, tapi orang lama dulu memang main semua kategori bmx seperti street, ramp, dirt, flatland. Saya meneruskan flatland secara serius kerana saya dapati ia amat mencabar minda ini untuk terus mencari dan mencari teknik yang sukar. Dan saya juga suka mencari sesuatu yang lain dari orang lain dalam bidang ini.

 

IMG_7865

 

Boleh ceritakan rutin sehari-harian anda?
Bangun makan ride tidor bangun makan ride tidor haha. Kalau dekat rumah saya, selalunya selepas subuh saya akan kayuh ke pekan untuk riding sehingga tengah hari. Lepas tu pulang makan dan chill dengan bapak saya. Petang selepas asar saya keluar untuk sesi seterusnya sehingga maghrib. Selepas isyak baru balik rumah baiki basikal ke, main gitar ke, gurau dengan bapak atau ngaji ke, main gitar dan selepas tu tidor. Kalau saya kerja welding, normally jarang riding. Seminggu mungkin sekali – tiga kali riding selama sejam dua di waktu malam. Siang hari memang mengadap besi je. Pernah juga dapat shift petang dimana kerja start selepas asar maka time riding sebelum pergi kerja. Welding ni kerja part time sahaja. Kalau takda kerja memang saya duduk di rumah sahaja atau travel jumpa rider MDG

(more…)

Kayuhbmx 10 Years Anniversary

kayuhbmx 10years smalla

 

This year, Kayuhbmx are celebrating our 10 years of existing in Malaysia BMX scene.

We are still here, continuing to support our beloved Malaysia BMX scene

“In BMX we unite, in BMX we stand”

 

 

FIRAS – GoyangKakiBMX

 

Another edit from GoyangKakiBMX gang. Firas killing it at their local spot in Bangi, Selangor.

Keep up the good work!