Shifty Sk8 Mag

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:0 Comments

Just to inform all of you, skateboarding scene gonna be hit by their new magazine called SHIFTY MAG. I already seen their work, ‘dammmnnn!!’ it’s really amazed me. This is one of the reason why SEEK MAG haven’t come out yet. The quality wont be like what i want. I wanna something like SHIFTY MAG. The magazine layout, arrangement, design, quality etc. They got a very good team and a good capital. that’s why they can do a very good artwork like this.
So if u still ask me why SEEK MAG haven’t come out yet, the answer is i don’t have a good team (i even do it alone, hahaha..), a good designer and a good quality magazine. I don’t want it to be “ala-ala kadar, takat bagi ade je”.

Continue Reading Shifty Sk8 Mag

Malaysian Flatland Ranking

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:3 Comments
Post
Malaysian flatland top rank gonna be started counting starting this month. The point will be counted from the final run at the competition. So each competition point will be added up untill the end of year.
This project is in colaboration with www.deviseclothing.com and www.kayuhbmx.com
This is the result after 4 competition.

 1. Mohd Hezlan Abd Ghafar 395 point
 2. Sheikh Muhd Taslim 390 point
 3. Muhammad Zarifi Shabli 389 point
 4. Fadli Kamal 389 point
 5. Muhammad Izwan Roslan 372 point
 6. Amirol Alif 345 point
 7. Muhamad Hidayat Husain 342 point
 8. Muhammad Fitri Mohd Adnan 341 point
 9. Abdul Shukor Sulaiman 284 point
10. Qidran Ashraf Ayob 276 point
11. Abbas Abdullah Ismail 271 point
12. Muhammad Zharif Abd Razak 270 point
13. Muhammad Redza Rahman 198 point
14. Zaid Fitri 191 point
15. Muhammad Hanif Annu’man 186 point
16. Rudianto Mazlan 183 point
17. Ahmad Faiz Mohamed 180 point
18. Nun Andrian Latib 178 point
19. Syed Mohd Rizal 167 point
20. Wan Mohhd Shah 95 point
21. Zikril Hakim Azhar 94 point
22. Norazmeer 91 point
23. Abdul Jalil 90 point
24. Hishammudin Sukor 87 point
25. Samad 87 point
26. Mohd Norfairuz 85 point
27. Sharil Nizam Kamaruddin 84 point
28. Mohd Syafiq 84 point
29. Mohd Shafeeq Fathurahman 83 point
30. Ahmad Azhimie Ab Sabar 82 point
31. Ahmad Kamal 80 point
32. Mohd Hafiz 77 point
33. Muhammad Nor Amirul 76 point
p/s: maaf jika ada sebarang kesalahan
jika ada komen sila bg tau,buleh kita bersama2 betulkan – mat dagu

Continue Reading Malaysian Flatland Ranking

Matthias Dandois wins Circle Cow for the 3rd time!!!

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:0 Comments

Results Pro Category –

1st Matthias Dandois
2nd Raphael Chiquet
3rd Peter Szabolcsi
4th Martin Drazil
5th Chris Böhm
6th Alex Jumelin
7th Thomas Noyer
8th John Krämer

———-90 riders attended Circle Cow! Gambar ehsan dari www.matthiasdandois.com

Continue Reading Matthias Dandois wins Circle Cow for the 3rd time!!!

Promosi Klinik Lumba BMX Sempena Le Tour de Langkawi

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:1 Comment

Kami di unit pembangunan sukan lumba BMX kebangsaan sedang merancang pelbagai aktiviti sepanjang tahun ini. Pelbagai klinik dan pertandingan telah dirancang.  Kami juga sedang mencari pelatih-pelatih baru untuk menyertai sukan BMX sebagai persiapan SUKMA 2010.


YURAN

Jika anda berminat menyertai klinik kami kami ada menyediakan 2 pakej menarik.


PAKEJ AHLI

Untuk setiap klinik & latihan pihak kami akan menyediakan basikal dan peralatan asas untuk ahli.


Yuran ahli adalah RM50.00 setahun.


Tiada yuran dikenakan untuk setiap latihan.


Jika pelatih ingin menyertai perlumbaan yuran RM5.00 sahaja di kenakan untuk kategori junior ke bawah dan RM10.00 untuk senior dan elite.


BUKAN AHLI

Untuk setiap klinik & latihan pihak kami akan menyediakan basikal dan peralatan asas pada kadar RM5.00 untuk satu sesi latihan dan sewa peralatan RM5.00.

Continue Reading Promosi Klinik Lumba BMX Sempena Le Tour de Langkawi

Review: BMX COMP sempena Hari Wilayah KL

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:2 Comments

Berlangsunglah sudah Bmx Competition Sempena Hari Wilayah 2009 ini semalam iaitu pada 1/02/2009

Competition
ni sepatutnya start on Saturday(31/01/2009),tapi tiba2 hujan pulak
turun..maka comp dituda pada keesokan harinya…bermula dengan BMX
Street(best trick)novice dan kemudiannya expert…disusuli pula dgn run
pertama BMX Flatland novice dan expert…habiss jaaa 1st run untuk
expert..hujan mulai turun lagii…kelam kabut p carik tempat
beteduh…heh..tapi alhamdulillah…hujan tak lama…berenti ja hujan
competition sambung balik…kali ni bermula dgn 2nd run BMX Flatland
bagi novice dan lepas tu expert…habis BMX Flatland,BMX Street plak
sambung…..

begitulah serba sedikit perjalanan competition utk
hari tu….overall saya boleh ckp…comp nie best!..rider2 ramai
turunnn bagi support event nie dan secara tak langsung memeriahkan lagi
event ni….Flatland yg kebiasaannya tak lebih 10 org yg join..kali nie
ramai yg dtg….street pon meriah n seronok tgk bila masing2 push trick
kaw2…huhuhu…crowd pulakk..alhamdulillaaahhhh….masa flatland
berlangsung…penuh crowd kat keliling tempat kami…tepuk dan sorak
dari dorg pon not baddddd~!….walaupun ada satu masa ni tumpuan dorg
beralih ke pertandingan shuffle di satu sudut yg lain…tapi
takpalah…lama kelamaan event kita akan dpt crowd yg lagi banyak dari
petandingan shuffle tuh…insyaallah…heh….masa street plak mmg
crowd seronok la tgk rider2 suma terbang2,pusing2 kat
udara,dll….huhu…

Rasanya itu je lah kot yg boleh saya nak
cerita kat sini…hehheeh…gambar2 dah pun diupload oleh abg nan…yg
lain2 post la gambar2 korg skalii…hahaahhaha…amiro0l…ang punya
gambaq banyak menarik(heheh..post yg ada gambaq kita banyak2 sket :P)…Akhir
sekali…TAHNIAH kepada mereka2 yg telah berjaya dlm competition pada
hari tersebut dan terima kasih kepada rider2 yg dtg support
event…insyaallah..next event meh kita turun ramai2 and memeriahkan
lagi keadaan..biar crowd tgk event kita nie menarik+best…bila ramai
crowd tertarik dgn event kita nie insyaallah kita(rider2) pon semangat
nak main…(cheh…ckp mcm saya plak yg organize comp
aritu..ahhahaha)….sekian sahaja liputan saya utk competition
tersebut..berikut ialah result bagi competition nieh:-

BMX Flatland (Novice)
1st)Botak SP
2nd)Zarif Teluk Intan
3rd)Samad

BMX Flatland (Expert)
1st)Lan Ipoh
2nd)Pak Tam
3rd)Boy Guaq

BMX Street (Novice)
1st)
2nd)
3rd)
(zul ckp “novice aku tak ingat laa..nanti aku balik aku check dlm file aku balik”..hahahaha)

BMX Street (Expert)
1st)Botaxx
2nd)Shami
3rd)Taufik

Continue Reading Review: BMX COMP sempena Hari Wilayah KL