Justice for bicycle rider

  • Post Author:
  • Post Category:News
  • Post Comments:1 Comment

 

 

Last week, a significant number of bicycles were impounded by the DBKL. An article published in the News Straits Times online on 16 February 2017, entitled “Bicycle messenger claims DBKL damaged his RM3,000 ride” reported a story of a bicycle that was impounded by the DBKL. This is only one of the many bicycles that have been impounded by the DBKL in the recent week, which belong to working class people and migrant workers to who use their bicycle daily as their main mode of transportation.

http://www.nst.com.my/news/2017/02/213053/bicycle-messenger-claims-dbkl-damaged-his-rm3000-ride

In response to the recent events, a group of about 40 cyclists organized an action on 19 February 2017 to show collective dissent towards the actions of DBKL at the fortnightly car free morning event organized by DBKL. The actions by DBKL impounding bicycles effectively create barriers for people to reduce traffic and minimize their carbon footprint, and this creates a contrast between the green policy of DBKL and their actions. The cyclists chose to hold the action in conjunction with the car free event to exactly point out this hypocrisy, contrast, and problem.
The action began smoothly with no disturbance. The cyclists moved from Dataran Merdeka to Jalan Raja Laut, where two banners was hung by some of the cyclists. A group of plain clothed officers approached the group, and asked the group to remove the banner. This quickly escalated into a scuffle, and one of the person who was holding the banner, Bani was detained in the process by at least four plain clothed officers. He was handcuffed, and the handcuff was so tight that his wrists were bleeding. He was also slapped by an officer in the DBKL van on the way to the police station.
In the midst of the scuffle, at least five sustained light bruises, and some were deeply traumatized by the violence of DBKL officers in the scuffle. Almost all who asked for the ID and name, of officers were ignored. When asked by the other cyclists for the reason of his arrest, they were told that Bani was detained for disrupting public officers from performing their duty. The other cyclists were also intimidated, heckled, and booed by over 30 DBKL officers who stood in three rows next to the DBKL van.

Bani was released the next day with RM1500 bail.

We just want justice for our cyclist friends.

 

other article regarding this matter

http://www.bharian.com.my/node/251067?m=1

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/galak-orang-naik-basikal-tapi-tiada-tempat-parkir-132942

the rude DBKL worker

Continue Reading Justice for bicycle rider

Rider Of The Month – Mat Dagu

IMG_7889

 

Name: Ahmad Shaiful Azis
Nickname: Mat Dagu
Age: 36
Hometown: Kuala Kangsar, Perak
Years of riding: 22
Sponsors: Vans, Jungle Rider, 20 Inch Circle, MDG

 

IMG_7851

 

Siapa yang bagi nama Mat Dagu tu?
Sebelum sekolah dekat Sungai Petani saya sekolah dekat Sekolah Menengah Padang Tembak Kuala Lumpur, nama masa dekat KL lain, orang panggil saya Shaiful. Bila berpindah ke Kedah pada tahun 1993, baru wujud nama Mat Dagu tu dan ia datang dari kawan baru saya kalau tak silap Arif nama dia di Sekolah Menengah Bakar Arang Sungai Petani. Katanya kerana dagu saya unik dan sedikit panjang dari orang lain jadi dia namakan saya Mat Dagu pasal ramai juga yang nama sama Shaiful dan Ahmad. Maka kawan yang lain pun mula la gunakan gelaran tu. Tetapi dalam scene bmx dahulu semasa lewat 90an ramai juga yang menggelarkan saya Mat SP. Tapi setelah masuk era y2k Mat Dagu lebih banyak digunakan. Ada byk juga nama gelaran saya yg lain seperti Ahmad, Shaiful, Poi, Matt Dag, Mit daga, MDG.

 

Apa yang membuatkan anda start riding BMX?
Bermula pada tahun 1992 dimana abang saya Shalby telah custom sebiji basikal untuk saya, masa tu masih di KL. Walaupun ia bukan Kuwahara original tetapi saya menghargainya kerana ia lah permulaan perjalanan saya ke peringkat yang belum bertemu hujungnya. Walaupun abang saya tak banyak trick semasa tu tapi ia bagaikan satu suntikan semangat untuk saya terus ingin mencuba mengembangkan kemahiran. Kami terpisah kerana Shalby harus duduk di KL sehingga habis SPM dan saya pula ikut keluarga pindah ke Kedah. Semasa di Kedah, saya fikir tak ramai yang menggilai bmx ni pasal dekat kawasan saya pindah tu tak banyak bmx tetapi jangkaan saya meleset, rupanya Sungai Petani ni memang lubuk Bmx dari dahulu lagi. Apabila berjumpa makin ramai rider, ia menjadikan saya lebih bersemangat untuk terus menceburi bidang ini.

 

Kenapa ride flatland?
Dahulu saya bukan sahaja ride flatland, tapi orang lama dulu memang main semua kategori bmx seperti street, ramp, dirt, flatland. Saya meneruskan flatland secara serius kerana saya dapati ia amat mencabar minda ini untuk terus mencari dan mencari teknik yang sukar. Dan saya juga suka mencari sesuatu yang lain dari orang lain dalam bidang ini.

 

IMG_7865

 

Boleh ceritakan rutin sehari-harian anda?
Bangun makan ride tidor bangun makan ride tidor haha. Kalau dekat rumah saya, selalunya selepas subuh saya akan kayuh ke pekan untuk riding sehingga tengah hari. Lepas tu pulang makan dan chill dengan bapak saya. Petang selepas asar saya keluar untuk sesi seterusnya sehingga maghrib. Selepas isyak baru balik rumah baiki basikal ke, main gitar ke, gurau dengan bapak atau ngaji ke, main gitar dan selepas tu tidor. Kalau saya kerja welding, normally jarang riding. Seminggu mungkin sekali – tiga kali riding selama sejam dua di waktu malam. Siang hari memang mengadap besi je. Pernah juga dapat shift petang dimana kerja start selepas asar maka time riding sebelum pergi kerja. Welding ni kerja part time sahaja. Kalau takda kerja memang saya duduk di rumah sahaja atau travel jumpa rider MDG
Continue Reading Rider Of The Month – Mat Dagu

The Curb latest t-shirt limited RAYA 2014 collection

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:0 Comments

promo 1

 

The Curb has launched the new line up of t-shirt RAYA 2014 collection. Every design come out with very limited quantity. Get it fast while stock last.

Contact 0126841441 to get it or just go to the shop located at 110A, Jalan Burhanuddin Helmi, Taman Tun Dr Ismail, 60000, Kuala Lumpur, Malaysia.

IMG_9391 Brush 1 Chain Flag 1 Santai 1 THE CURB BRUSH THE CURB CHAIN FLAG THE CURB CHAIN SANTAI

Continue Reading The Curb latest t-shirt limited RAYA 2014 collection

Malaysia BMX shop

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:0 Comments

1480738_469564109818901_3417421_n

Getting a BMX stuff but u dont know where?

Introduce you the most reliable BMX shop in KL, The Curb

Situated in Taman Tun Dr Ismail, they offer you a lot of BMX brands like Shadow Conspiracy, Wethepeople, Subrosa, Fitbike, Flybike, Odyssey, Primo, Autum, Jungle Rider. Eclat. Salt and many more!!! Beside BMX stuff, they also have range of clothing from BMX background brands, street wear and local brands.

Come down to The Curb and experience the best BMX shop in KL.

Beside that, you can also get Devise Clothing stuff and many more good quality local brands from Depot by Devise, which is situated at the same place as The Curb

Like their facebook at www.facebook.com/thecurbkl to get more updates since they are more active at facebook.

 

Continue Reading Malaysia BMX shop

Malaysia BMX Shop

  • Post Author:
  • Post Category:Uncategorized
  • Post Comments:14 Comments

gamba kdai the curb
Wanna get a good quality BMX parts but dont know where?
Just go to www.thecurbkl.com , their shop located at Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, Malaysia (Waze : The Curb KL) or contact +6 0126841441 for more info.

The Curb are selling good quality and branded BMX bikes/parts to fulfil the needs of BMX riders, especially in Malaysia

The Curb also the Malaysia official dealer for Shadow Conspiracy, Subrosa, WeThePeople, Eclat, Salt, Odyssey, Cult, Stranger, Fitbike, Gsport, Primo, and many more.

Visit their facebook page https://www.facebook.com/thecurbkl/ or instagram www.instagram.com/thecurbkl
“Your Reliable Bikeshop”

The Curb BMX boutique

?110A, (1st floor) Jln Burhanuddin Helmi, Taman Tun Dr Ismail,60000,Kuala Lumpur ??.

Open on Tuesday-Sunday.1pm-9pm. Closed on Monday.

 

10177507_592904317484879_6133100245568021626_n 10353022_671488802959763_2835092239432541057_n 10419061_685899381518705_2742781667598474367_n 11057408_824001007708541_1130768691273643079_o 11224473_787153541393288_3357059660801588494_o 12002424_757500197691956_289393790811859905_o 12370630_797757690332873_2205176664176914780_o 12670583_826277910814184_8464961644349710804_n 13113033_870914723017169_6870720326284080106_o 13226695_880835162025125_6733911111534144168_n The Curb Map

Continue Reading Malaysia BMX Shop